Norway Cup har tatt rev i seilene og tar mål av seg for å bli verdens første tobakksfrie fotballturnering – og ingenting gleder oss mer enn akkurat det!

Å bli en tobakksfri arena for barn og unge kan utøve sin sport uten å bli skjemmet av røyk eller snus er et skikkelig hårete mål, men det er akkurat slike mål som gjør at verden beveger seg fremover i riktig retning.

Ingen tobakk på Norway Cup i år. Bilde fra norwaycup.no

Startet i 2002

Så langt tilbake som i 2002 innførte ledelsen i Norway Cup et prosjekt som het ‘Røykfritt på sidelinjen’ og dette sier litt om ambisjonsnivået på akkurat dette feltet. I år er mottoet endret til å hete ‘Fotball uten røyk og snus’. Med dette har de dermed erklært at de vil bli den første fotballturneringen i verden som er totalt uten snus og røyk.

Fornøyd generalsekretær

Den velkjente generalsekretæren Frode Kyvåg sier i en pressemelding at det er flott å bli den første tobakksfrie fotballturneringen på kloden, og skryter samtidig av arbeidet som helseminister Dagfinn Høybråten gjorde i 2004 da han innførte røykeloven i Norge. Han understreker også at snus og røyk ikke er kompatibel med idrett, og at en kutt i dette er positivit for både sjel, relasjoner og helse.

Alle voksne som befinner seg på Ekebergsletta eller på et annet av Norway Cups arrangementer i sommer må derfor innfinne seg med å la både snusboks og røykpakker bli liggende i lommen.

Vil forhindre press og fremme sunne verdier

Målet med denne nye regelen er et ønske om å tilby barn og unge ytterligere arenaer som er tobakksfrie, samt at de skal beskyttes mot snus- og røykpress. Barn har også rett til en tobakksfrihet, akkurat som man har på skolene eller i arbeidslivet.

Det er derfor sunne og gode verdier som står i sentrum og som Norway Cup ønsker å formidle, og dette er et klart signal om at tobakk ikke er forenelig med fotball.